Files en flexibele werkplekken in 010

28 nov 2009            Files en flexibele werkplekken (in 010)

Files, ik heb er een hekel aan en probeer ze ook zo veel mogelijk te vermijden. Files kosten tijd en frustratie. Maar ook het reizen in het algemeen. Wanneer je mensen vraagt of ze liever 15 minuten fietsen of 1 uur met de auto of openbaar vervoer moeten rezien zullen ze voor het eerste kiezen. Ten eerste omdat ze, als het nodig is altijd nog voor OV en auto kunnen kiezen, alleen duurt de rit dan maar een paar minuten. Ten tweede is de vrijgekomen tijd, vrij te besteden.

Kortom, het is dus aangenaam om snel op je werkplek te zijn.

Ikzelf werk regelmatig op afstand. Hetzij vanuit huis, hetzij vanuit een vestiging van de klant, waarvoor ik minder ver hoef te reizen. Het levert mij minder reiskosten en -tijd op, meer energie en tijd. Het mooie is dat het nog nooit aan kwaliteit heeft ingeboed.

Thuis werken heeft wel nadelen. Zo ben je door huisgenoten makkelijker benaderbaar voor niet werk gerelateerde vragen of interupties. Maar, geldt dit niet óók op de werk zelf?

Ik merk in ieder geval dat ik bij klanten geregeld juist een andere werkplek opzoek omdat ik iets af moet maken. Gesprekken van collega’s over XXX, of vanuit mijzelf gestart over mijn zoontje van 2, leveren wel leuke momenten en energie op, maar leiden makkelijk van het werk af.

Het creëren van een locatie waar mensen uit verschillende disciplines, kunnen werken in een optimale omgeving is een uitdaging. Maar levert veel op.

Kruisbestuiving, inspiratie, en de mogelijkheid anderen bij jou initiatief te betrekken maakt het werk lichter en effectiever.

Wanneer de locatie wordt uitgerust met de mogelijkheden die de moderne techniek ons biedt, wordt het ook mogelijk mensen van (grote) bedrijven een werkplek te bieden.  Door audio en video ondersteuning op de pc, lijkt het alsof collega’s gewoon een kamer verder werken.  Encryptie faciliteiten zorgen ook voor een veilige werkplek.

Overigens, geldt ook voor medewerkers van grote bedrijven, dat het werken in een andere omgeving, te midden van andere disciplines, een ideale plek is voor kruisbestuiving van ideeën. Hierdoor wordt een hoge mate van creativiteit geschapen.

Voor O/ZZPers kunnen locaties waar zij in contact kunnen komen met werknemers van grote bedrijven, een mogelijkheid zijn zichzelf in de kijker te werken.

Kijk uit naar ZZPlace2be010 via Twitter!

One Response to “Files en flexibele werkplekken in 010”

  1. edgar neo Says:

    war fijn hè dat er iets als seats2meet.com in rotterdam in de maak is

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: