Seats 2 Meet in Rotterdam

Regelmatig droom ik weg. Dan vlieg ik langs plekken waar mensen elkaar ontmoeten en met elkaar overleggen. Zij spreken over dingen waar zij voor warmlopen. Zij luisteren naar elkaar. Leren is een gedeelde passie. Net als de passie om met elkaar iets te realiseren waarin elk de eigen passie en zingeving in kwijt kan.

3 Weken geleden werd ik uitgenodigd met een aantal mensen een nieuw initiatief vorm te geven. In dit initiatief werken een aantal mensen uit Rotterdam samen om Seats to Meet in Rotterdam (s2m010) te starten.

Het is verbazingwekkend wat deze kleine club van 9 mensen in 3 weken tijd hebben bereikt (dank Seats2Meet Utrecht). Het is dat de kerstvakantie ‘roet in het eten gooit’, anders hadden we een kerstkindje gehad, met de kribbe in 010!

Wat zijn nu de eigenschappen waarom dit idee zonder merkbare moeite verwezenlijkt wordt?

1
Gedeelde dromen en een gevoel van zingeving. Het begon met 1 iemand die een idee had, en erover met iemand anders sprak. Ideeën bleken overeen te komen. Zij kenden meer mensen die hierover al eens hardop hadden nagedacht. Eenmaal samengekomen bleek er, ondanks duidelijke onderling verschillen in persoonlijkheden, kennis en ervaring, een krachtig vibe te bestaan. De gedachte-vonk had vorm gekregen.

2
Tijd speelt geen rol. Omdat verschillende mensen verschillende dingen leuk vinden, hoeft niemand zicht met vervelenden dingen bezig te houden. sterker, je wordt uitgenodigd alleen die dingen te doen die je leuk vind om te doen. Het mooie van leuke dingen doen is dat je hier altijd tijd voor hebt. De in jouw ogen vervelende dingen, worden door anderen (die juist daar hun passie in kwijt kunnen) opgepakt en rapido afgerond. Kortom, 1+1=9.

3
Ideeën zijn van iedereen en niemand. Voortbordurend op de ideeën en gerealiseerde zaken van anderen, ontstaan nieuwe ideeën en uitdagingen die voor jou een fantastische opportuniteit biedt jou passie en talenten te etaleren. Anderen profiteren dus van één idee om er 9 anderen uit te genereren. S2m010 blijkt een heuse ideeënkernbom te zijn!! Kijk af en toe maar eens naar boven, richting 010!

4
In dit transformatietijdperk zijn relaties het nieuwe geld. Relaties maken dat initiatieven succesvol zijn of niet. Wanneer relaties worden onderhouden zoals in een uitgebalanceerd ecologische omgeving, wacht er niets anders dan voorspoed. Dit gaat verder dan win-win. De juiste woorden weet ik er nog niet aan te geven, voorlopig houd ik het op passie-passie.

See you all at s2m010.com!

One Response to “Seats 2 Meet in Rotterdam”

  1. Loes Says:

    Beste Arno,

    Jullie hebben een mooie club mensen bij elkaar en jullie gaan zeker slagen in deze mooie missie. Ik zou het leuk vinden als je je blog ook deelt op Mindz.com.

    Loes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: